Az Iszlám Állam hóhéra is megsebesült?

ISIS Iszlám Állam Islamic State (IS)
An image grab taken from a video released by the Islamic State (IS) and identified by private terrorism monitor SITE Intelligence Group on September 2, 2014 purportedly shows a masked militant holding a knife and gesturing as he speaks to the camera in a desert landscape before beheading 31-year-old US freelance writer Steven Sotloff. The United States has identified the masked Islamic State militant who murdered Sotloff and US journalist James Foley in separate videotaped beheadings, FBI chief James Comey said on September 25, 2014. "We believe we have identified the executioner," Comey told reporters at a briefing in Washington. "I won't tell you who it is." AFP PHOTO / SITE INTELLIGENCE GROUP / HO === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / SITE INTELLIGENCE GROUP - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS FROM ALTERNATIVE SOURCES, AFP IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY DIGITAL ALTERATIONS TO THE PICTURE'S ===
Vágólapra másolva!
A brit külügyminisztérium vizsgálja annak a hírnek a valóságalapját, amely szerint egy légicsapásban megsebesült a világ egyik legkeresettebb terroristája, az Iszlám Állam külföldi túszait kivégző Dzsihádi John. Lapértesülés szerint a brit származású férfit kórházba vitték.
Vágólapra másolva!

A Mail on Sunday című bulvárlap exkluzív információja szerint Dzsihádi John is ott volt az Iszlám Állam vezetőivel abban a bunkerben a szíriai-iraki határ közelében, amelyet együttes amerikai és iraki légitámadás ért. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy megsebesült vagy meg is halt a szervezet vezetője, Abu Bakra l-Bagdadi.

A külügyminisztérium nem tudta egyelőre megerősíteni Dzsihádi John sebesülésének hírét, számolt be a Telegraph. A szóvivő szerint nincsenek megfelelő forrásaik Szíriában, amelyek pontos információkkal szolgálhatnának.

A Mail úgy tudja, hogy a légitámadásban az Iszlám Állam legalább tíz magas rangú parancsnoka vesztette életét, és mintegy negyvenen megsebesültek. Egyelőre nem tudni, Dzsihádi John volt-e a célpont, vagy véletlen, hogy ő is jelen volt a tanácskozáson.

A lap úgy tudja, hogy a szervezet hóhéra súlyosan megsebesült, és a szíriai Rakkába szállították. Arról is beszámolt, hogy a helyi mecsetek hangosbeszélőin keresztül szólították fel a szervezet harcosait sürgős véradásra.

Lehet, hogy a túszoknak nem kell többé tartaniuk a hóhértól? Forrás: AFP/Ho