Házakat sodort el a földcsuszamlás a svájci-olasz határon

Vágólapra másolva!
Négy ember meghalt, amikor a napok óta tartó szélsőséges időjárás miatt földcsuszamlás sodorta el házukat vasárnap a svájci-olasz határnál, egy ötödik ember eltűnt az észak-olaszországi Genovánál.
Vágólapra másolva!

Az olasz hatóságok tájékoztatása szerint egy 70 éves férfi és egy 16 éves lány meghalt Cerro di Laveno településen, a svájci határ közelében, amikor a földcsuszamlás elsodorta a házukat.

A határ svájci oldalán fekvő Davesco-Soragno településen két nő halálát okozta egy másik földcsuszamlás. Egy harmadik személyt az összedőlt épület romjai közül sikerült élve kimenteni. A területen további túlélők után kutatnak - közölte a helyi rendőrség.

Sárfolyammá duzzadtak a folyók

Az észak-olaszországi Genova közeli Serra Roco faluban eltűnt egy 67 éves férfi. A térségben a földcsuszamlások számos autópályán akadályozzák a forgalmat, több folyó kiáradt, aminek következtében sárfolyam zúdult Genova utcáira és a közeli városokra.

Az elmúlt hetek viharos időjárása felszínre hozta az infrastruktúrában és a házak tervezésében mutatkozó hibákat az országban, ahol nagyon elterjedt az engedély nélküli építkezés.

A heves esőzések okozta kár több tízmillió euróra tehető. Három évvel ezelőtt a súlyos árvizekben heten haltak meg Itáliában. Az őszi szélsőséges időjárásban egy hónap alatt már tizenegyen haltak meg a hivatalos adatok szerint.