Magyar áldozata is lehet egy angliai autóbalesetnek

Vágólapra másolva!
Öt fiatal halt meg egy angliai közlekedési balesetben. A szerencsétlenség a rendőrség vasárnapi bejelentése szerint előző éjjel történt a Dél-Yorkshire megyei Doncaster közelében, Conisborough kisváros külterületén, ahol egy Toyota és egy Seat gépkocsi ütközött frontálisan.
Vágólapra másolva!

Az öt áldozat - három fiú és két lány - közül három 16, kettő 18 éves volt, és mindegyikük a Toyotában utazott. A fiatalok a Doncasterben működő, Danum Academy nevű középiskola tanulói voltak. Hárman a helyszínen, ketten a kórházban vasárnap haltak bele sérüléseikbe. A Seat 45 éves vezetőjét töréses sérülésekkel vitték kórházba.

Egy harmadik jármű sofőrjét, aki az eddigi vizsgálat alapján részese lehetett a szerencsétlenségnek - bár szerepe még nem tisztázott -, halálos baleset okozásának gyanújával őrizetbe vették. A BBC vasárnap este közzétette az öt áldozat nevét. Egyikük neve magyar hangzásúnak tűnik, egy másiké lengyel származásra vall, de nemzetiségükre a BBC jelentése nem tett utalást.

Az MTI érdeklődésére a Dél-Yorkshire megyei rendőrség illetékese vasárnap este csak annyit mondott, hogy a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem adhat felvilágosítást a szerencsétlenség áldozatainak személyi adatairól, így nemzetiségükről sem. A másik három elhunyt fiatalnak angol neve volt.

A helyszíntől alig száz méterre 2011-ben is történt egy hasonló súlyosságú baleset: akkor egy 14, egy 15 és egy 16 éves fiatal halt meg, miután autójuk fának csapódott.