Álfal mögött találták meg a négy éve eltűnt kisfiút

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette az atlantai rendőrség annak a fiúnak az apját és nevelőanyját, aki négy éve tűnt el. A 13 éves gyerek telefonon kért segítséget, így találtak rá egy álfal mögött.
Vágólapra másolva!

A kisfiú okostelefonján lépett érintkezésbe a nővérével, aki továbbította az üzenetet az édesanyjuknak, ő pedig a rendőrségnek. Sikerült telefonálnia is éppen akkor, amikor a rendőrök átkutatták az Atlanta külvárosában lévő házat, így pontosan tudták, hogy hol keressék – számolt be az NBC Newsnak Angelo Daniel megyei rendőrkapitány.

A házban tartózkodó öt embert – köztük a gyerek apját és mostohaanyját – rendőrségi nyomozás akadályozásával, szabadság korlátozásával és gyermekbántalmazással vádolják, de felmerülhetnek még ellenük újabb vádak is.

Nem vitte haza

A gyereket nem volt hajlandó hazavinni az apja az egyik látogatás után még 2010-ben. Az anya – aki másik államban él – végre visszakaphatta a fiát, aki a rendőrök szerint először „szinte megbénult a félelemtől”, de nagyon boldog volt, hogy megmenekült.

A BBC a WSBTV-re hivatkozva azt írta, hogy az anya annak idején nem jelentette a gyerek eltűnését a rendőrségnek, csak a gyermekvédelmi hatóságokat értesítette.