Reflux miatt kapart Obama torka

Obama
US President Barack Obama delivers a prime time address from the Cross Hall of the White House on September 10, 2014 in Washington, DC. Vowing to target the Islamic State with air strikes "wherever they exist", Obama pledged to lead a broad coalition to fight IS and work with "partner forces" on the ground in Syria and Iraq. AFP PHOTO/POOL/Saul LOEB
Vágólapra másolva!
Kórházba vitték gyomortükrözésre, ott derült ki.
Vágólapra másolva!

Torokfájásra panaszkodott az utóbbi hetekben Barack Obama amerikai elnök. Azonnal kivizsgálták az orvosok, és megállapították, hogy savas refluxa van. A Walter Reed katonai kórházban véágezték el rajta a gyomortükrözést, majd CT-s vizsgálatnak is alávetették a biztonság kedvéért. "Lágyszöveti gyulladása van, amely a savas refluxhoz köthető, ennek megfelelő kezelést kap majd" – idézte orvosát a Reuters hírügynökség.

A savas reflux, vagy savas emésztési zavar, vagy gyomorégés könnyen vezethet torokproblémákhoz, rekedtséget, gégeproblémákat, krónikus köhögést okozhat. Ez nem megfelelően kezelve nyelőcsőszűkülethez, nyelési nehézséghez vezethet – írja a betegségről a Webbeteg.hu.

Forrás: AFP/Saul Loeb