Ebola: Sierra Leone a leginkább érintett

Vágólapra másolva!
Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb, hétfői adatai szerint már nem Libériában, hanem Sierra Leonéban fertőződtek meg a legtöbben ebolavírussal, ami azt jelzi, hogy itt továbbra sem tudtak úrrá lenni a több mint fél éve tomboló járványon.
Vágólapra másolva!

A WHO jelentése szerint a három legsúlyosabban érintett nyugat-afrikai országban - Sierra Leone és Libéria mellett Guinea tartozik ide - 6331-re nőtt az ebola halálos áldozatainak száma. A december 6-ával zárult időszakban 17 800 fertőzést regisztráltak.

Sierra Leonéban 7798 ember kapta el a vírust, míg Libériában 7719 fertőzöttről tudnak a hatóságok. Korábban Libériában volt a legsúlyosabb a helyzet, de az utóbbi időben Sierra Leonéban terjed a leggyorsabb ütemben az ebola. Ugyanakkor Sierra Leonéban a halálozási arány jóval alacsonyabb, itt 1742 ember vesztette életét a kórban, míg Libériában 3177-an hunytak el a járvány során.

A WHO korábban közölte, hogy országos szinten Sierra Leonéban, Guineában és Libériában már van elég ágykapacitás a betegséget kezelő központokban, de ezek nem egyenletesen oszlanak el a fertőzött területeken, amelyekből néhányban súlyos hiányok mutatkoznak. A mostani a legsúlyosabb ebolajárvány a vírus közel negyven évvel ezelőtti megjelenése óta.