Vágólapra másolva!
Afgán katonákat szállító autóbuszt robbantott fel egy öngyilkos merénylő Kabulban szombaton, a merényletben hat katona meghalt – közölte a védelmi minisztérium egyik vezetője.
Vágólapra másolva!

Afzal Aman, a tárca műveleti főnöke szerint a támadásban további tizennégy katona megsebesült. A halottak között tisztek is vannak. Az 1TV televízió egy nevének elhallgatását kérő forrásra hivatkozva azt jelentette, hogy a merényletnek legalább tizenkét halálos áldozata és húsz sebesültje van. A támadás elkövetését a tálibok vállalták magukra.

Ugyancsak szombaton az amerikai védelmi minisztérium egyik illetékese arról számolt be, hogy a tálib lázadók az előző napon egy NATO-konvoj mellett működésbe hoztak egy robbanószerkezetet a Kabultól északra fekvő bagrami légi támaszpont közelében. A rajtaütésben két amerikai katona életét vesztette.

Az afgán fővárosban és az ország más részein a külföldi katonák december végi kivonásának közeledtével megnőtt a táliboknak tulajdonított merényletek száma: szombaton ez volt a harmadik. Az első két támadásban tizenhárom ember halt meg Kabulban és a déli Hilmend tartományban. A fővárosban a legfelsőbb bíróság titkárságának vezetőjét lőtték agyon háza előtt fegyveresek, Hilmend tartományban, a Camp Bastion egykori brit támaszponttól nem messze pedig lázadók tizenkét aknaszedő munkással végeztek.