Kivégeztek tizenkilenc rendőrt Irakban

Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam nevű szélsőséges szervezet fegyveresei vasárnap kivégeztek tizenkilenc rendőrt Irak el-Anbár tartományában.
Vágólapra másolva!

Név nélkül nyilatkozó biztonsági források elmondták, hogy a rendőröket a tartomány székhelye, Ramádi közelében, Bagdadtól nagyjából 100 kilométerre délnyugatra végezték ki. Ugyancsak vasárnap a terrorszervezet hét harcosa életét vesztette az északi Szalaheddin tartománybeli Balad várostól nem messze, ahol összecsapások törtek ki a szunnita dzsihadisták és a síita fegyveresekkel kiegészült kormányhadsereg között.

Súlyos válság Irakban

A Hszinhua kínai hírügynökség beszámolója szerint az ország legnagyobb kőolaj-finomítójának otthont adó város, Baidzsi közelében is harcok dúltak. Irak az amerikai csapatok 2011-es kivonása óta legsúlyosabb válságát éli át. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatból kivált Iszlám Állam vezette szunnita csoportok megszállták az ország területének egyharmadát. Irakban és Szíria egyes keleti területein az iszlamisták kikiáltották a "kalifátust", és a saría, az iszlám törvénykezés általuk képviselt kíméletlen változatát kényszerítik a helyi lakosságra.