Kivégezte a két rendőrt a New York-i ámokfutó

GettyImageRank3 Scene Justice - Concept HORIZONTAL Police Force USA CAR STREET CRIME New York City LAW Brooklyn - New York FASHION Execution New York City Police Department Corner marked Shooting - Crime NEW YORK, NY - DECEMBER 20: The scene at a shooting
Helyszínelés a két rendőrt ért merénylet után Brown.
Vágólapra másolva!
Halálosan megsebesített két rendőrt, majd magával is végzett egy fegyveres férfi New Yorkban. Három éve ez volt az első eset, hogy az amerikai nagyvárosban golyó végzett rendőrökkel.
Vágólapra másolva!

A hatóság két emberét a járőrkocsiban ülve lőtték le Brooklynban. A város rendőrfőnök-helyettese szerint felsőtestükön érte őket találat. A fegyveres az utasoldalról nyitott rájuk tüzet, majd egy közeli metróállomás irányába rohant. A férfi aztán fejbe lőtte magát, ő is meghalt - számolt be a történtekről a The New York Times című lap.

A barátnőjét is meglőtte

A rendőrség később közölte, hogy az elkövető, a 28 éves Ismaaiyl Brinsley a hatóságot szidalmazó bejegyzéseket tett közzé a közösségi hálón. Kiderült, hogy mielőtt a rendőrökre támadt, a férfi meglőtte és súlyosan megsebesítette a barátnőjét Baltimore megyében. Ezt követően ment New Yorkba, ahol ismerősei voltak.A hatóság szerint nincs ok feltételezni, hogy terrorista támadás történt.

Kivégzés

New York polgármestere, Bill de Blasio úgy fogalmazott: egyértelmű, hogy a két rendőr ellen kivégzésszerű merényletet hajtottak végre.

Helyszínelés a két rendőrt ért merénylet után Forrás: AFP/Getty/Spencer Platt

A New York-i rendőrökre nagy nyomás nehezedett az utóbbi hetekben, miután tüntetések kezdődtek egy nagyesküdtszék arról szóló döntése nyomán, hogy nem emelnek vádat az ellen a rendőr ellen, aki érintett volt egy fegyvertelen fekete bőrű férfi, Eric Garner halálában.

Brooklynban

A brooklyni környék, ahol a két rendőrt lelőtték, többségében feketék lakta. Egy helyi lakos a CNN hírtelevíziónak elmondta, feszült volt a hangulat arrafelé a Garner halála miatti tüntetések kezdete óta.
A New York-i nagyesküdtszék döntését megelőzően is voltak tüntetések amiatt, hogy nem emeltek vádat a fergusoni ügyben, a szintén fekete bőrű Michael Brownt lelövő rendőr ellen.

Obama is megszólalt

Barack Obama elnök megkérte az amerikaiakat, hogy utasítsák el az erőszakot és a sértő szavakat. Arra bátorította az embereket, hogy az együttérzést erősítő szavakkal segítsék a sebek begyógyulását, és imákkal támogassák az áldozatok hozzátartozóit.