Ismét tüntettek az iszlamizálódás ellen Németországban

Vágólapra másolva!
Mintegy 17 500-an vonultak utcára hétfőn Drezdában, a bevándorlás és a menedékjog korlátozását, valamint a társadalom állítólagos iszlamizálódásának megakadályozását követelve.
Vágólapra másolva!

Az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen nevű, drezdai központú mozgalom már tizedik alkalommal demonstrált a szászországi fővárosban. Az első megmozduláson még alig néhány százan vettek részt, a múlt hétfőin viszont már 15 ezren. Jochen Bohl, Drezda püspöke a dpa német hírügynökségnek adott interjújában sérelmezte, hogy a mozgalom tagjai "keresztény ünnepeket és jelképeket használnak fel politikai céljaik érdekében".

A felvonulás közelében ellentüntetők gyülekeztek, a hatóságok szerint nagyjából 4500-an mentek utcára a Pegida ellen. A demonstrálók közül többen olyan táblákat tartottak a magasba, amelyekre az volt írva, hogy "Nácimentes Drezdát!". Ugyancsak hétfőn Münchenben is a Pegida ellen tüntettek, a megmozduláson a hatóságok szerint 12 ezren vettek részt.

Németország nem ilyen

Angela Merkel német kancellár korábban elítélte a hasonló megmozdulásokat, leszögezve, hogy "Németországban sem az iszlámgyűlöletnek, sem az antiszemitizmusnak, sem az idegenellenességnek, sem a rasszizmusnak nincs helye". Az euroszkeptikus Alternatíva Németországnak nevű párt viszont támogatásáról biztosította a bevándorlás korlátozását követelő mozgalmat.