Észak-Korea majomhoz hasonlította Barack Obamát

Vágólapra másolva!
A Sony Pictures elleni kibertámadás újabb fejleményeként Észak-Korea majomhoz hasonlította Barack Obama amerikai elnököt, és az Egyesült Államokat tette felelőssé a kelet-ázsiai ország internetrendszerének napokban történt megbénításáért.
Vágólapra másolva!

„Obama vakmerő, mint egy majom a dzsungelben” idézte a KCNA észak-koreai hírügynökség az ország Nemzeti Védelmi Bizottságának közleményét, amelyben a Kim Dzsongun által vezetett testület úgy fogalmazott, az amerikai elnök áll a mögött, hogy mégis bemutatták a phenjani vezető megöléséről szóló „becstelen és reakciós” filmet.

Az amerikai hatóságok a kommunista államot vádolják a filmstúdió elleni hackertámadással, amelyet a The Interview című vígjáték váltott ki, Észak-Korea azonban tagadja, hogy ő állt az akció mögött. A Sony először lefújta a film bemutatóját, a komédia végül mégis mozikba került a héten.

Következmények lesznek

A Nemzeti Védelmi Bizottság álláspontja az, hogy a The Interview című film az Észak-Koreával szembeni ellenséges amerikai politika eredménye.

Közleményében a testület kitért az ázsiai ország internetrendszerének néhány nappal ezelőtti megbénítására is, és Washingtont tette felelőssé a támadásért, amelyre az után került sor, hogy az Egyesült Államok válaszlépést helyezett kilátásba a Sony elleni akció miatt.

A testület azzal fenyegetőzött, hogy következményei lesznek az ügynek.