Újabb mecsetet gyújtottak fel Svédországban

Vágólapra másolva!
Ismeretlen elkövetők újabb mecsetet gyújtottak fel hétfő hajnalban Svédországban, négy napon belül a másodikat.
Vágólapra másolva!

A helyi média beszámolója szerint a kiérkező tűzoltóknak sikerült gyorsan eloltaniuk a lángokat a dél-svédországi Eslöv városában. A tájékoztatás szerint senki sem sérült meg, és az anyagi károk sem elentősek. A svéd rendőrség egyelőre csak feltételezi, hogy gyújtogatásról van szó, a tűzoltók szerint viszont kétségkívül bűncselekmény történt.

Öten sérültek meg

"Az egyik ablak, amely be volt törve, belülről és kívülről is megégett. A tűz nem keletkezhetett természetes úton" - mondta a tűzoltóság szóvivője az SR közszolgálati rádiónak nyilatkozva.
Csütörtökön Eskilstuna városában gyújtottak fel egy mecsetet. Az incidensben öten megsérültek. Szemtanúk elmondták, hogy valaki bedobott a földszinti terembe egy tárgyat, és ezután csaptak fel a lángok. A mecsetben 15-20-an tartózkodtak a támadás idején. A sérülteket kórházba vitték: füstöt lélegeztek be, vagy zúzódásokat szenvedtek. A gyanúsítottat még nem találták meg.

A szélsőjobb szítja a viszályt

Svédországban a szélsőjobboldal szítja az etnikai viszályt, azt akarja elérni, hogy 90 százalékkal csökkentsék a befogadott menekültek számát. Ezt a fő pártok, amelyek meg akarják őrizni a liberális bevándorlási szabályokat, elutasítják.