Kiszáll üzleteiből az elnökségre kacsingató kisebb Bush

2015.01.01. 23:25

Feltehetően elnökjelöltségét készíti elő Jeb Bush korábbi Floridai kormányzó, aki lemondott több igazgatótanácsi posztjáról, és saját cégében vállalt vezető szerepéről is. Az üzlet helyett a politikára szeretne koncentrálni.

Lemondott összes igazgatótanácsi tagságról Jeb Bush korábbi floridai kormányzó. Még saját oktatási alapítványának felügyelőbizottságából is kilépett, illetve visszamondott egy tanácsadói posztot egy online oktatásszervező cégnél. A Washington Post amerikai lap szerint felülvizsgálja több vállalkozásában meglévő vezető pozícióját is, és a lépés azt jelezheti, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányra készül.

Ezt az amerikai republikánus párt több tanácsadója részben meg is erősítette a lapnak: azt mondták, Jeb Bush a politikai életbe történő visszatérésre szeretne koncentrálni, amelyet 2007-ben, floridai kormányzóságának végeztével fordított hátat.

Forrás: AFP/Saul Loeb

Jeb Bush a kisebbik fia a korábbi amerikai elnök George H. W. Bushnak, aki 1988 és 1992 között vezette az USA-t. Bátyja, George W. Bush 2002 és 2008 között töltötte be ugyanezt a posztot.

Jeb Bush decemberben jelentette be, hogy fontolgatja, induljon-e a republikánus elnökjelöltségért. Esetleges indulásával érdekes helyzet állhatna elő, mivel a Demokrata pártban Hillary Clinton készülődik elnökjelöltnek, akinek férje, Bill Clinton az 1992-es elnökválasztáson legyőzte George H. W. Busht, Jeb Bush édesapját.