A párizsi merénylet hét sérültje elhagyhatta a kórházat

Vágólapra másolva!
A 12 halálos áldozatot követelő párizsi vérengzés 11 sebesültje közül heten elhagyhatták a kórházat. A további négy sérültet súlyos állapotban továbbra is kórházban ápolják, de nincsenek életveszélyben - közölte péntek reggel Ile-de-France régió egészségügyi hatósága.
Vágólapra másolva!

A még mindig kórházban ápoltak közül a Le Monde című napilap értesülése szerint Simon Fieschi webmester állapota a legnyugtalanítóbb. Sydneyben élő barátnője egy ausztrál televíziónak elmondta, hogy a Charlie Hebdo című szatirikus napilap szerkesztőségében szerdán végrehajtott terrortámadás során Fieschit a vállán találta el egy lövedék, amely áthatolt a tüdején. A férfi gerincoszlopa is megsérült, ezért egyelőre nem lehet tudni, tud-e majd járni, ha felépül. Egyelőre mesterséges kómában tartják és addig semmit nem tudni, amíg fel nem ébresztik - mondta egy másik forrás a Le Monde-nak.

Mesterséges kómában

Fabrice Nicolino környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozó újságíró rengeteg vért veszített a Charlie Hebdo elleni támadásban. Barátnője a Le Monde-nak elmondta, hogy jelenleg őt is mesterséges kómában tartják, de már nincs életveszélyben.

A Riss művésznéven ismert karikaturista, teljes nevén Laurent Sourisseau 2009 óta a Charlie Hebdo lapigazgatója. Ő a jobb vállán sérült meg, de ő sincs már életveszélyben.

Philippe Lancon író, a Libération című napilap kritikusa, aki a szatirikus hetilapnál is dolgozott, az állkapcsán sérült meg súlyosan. A Le Monde értesülése szerint eszméleténél van, de nem tud beszélni, írásban kommunikál környezetével. Egy sikeres műtéten már túlesett.