Temetésen itták meg a halálos sört

Vágólapra másolva!
Legkevesebb hatvankilencen haltak meg a hét végén Mozambikban, miután valószínűleg mérgező krokodilepével szennyezett sörből ittak. A kormányzat a halálesetek miatt háromnapos nemzeti gyászt rendelt el vasárnap késő este a dél-afrikai országban.
Vágólapra másolva!

Paula Bernardo, az érintett északkeleti Tete tartomány egészségügyi illetékese hétfőn a mozambiki állami rádiónak úgy nyilatkozott, hogy a térségben további 196 ember került kórházba, mindegyikük hasmenésre és izomfájdalmakra panaszkodott. Vasárnap a körzet egészségügyi hatóságai még 56 halottról és 49, kórházba utalt betegről számoltak be.

Temetésen ittak

Az érintettek mindegyike egy temetésen fogyasztott a mérgező italból. A hatóságok úgy vélik, hogy a sör a gyászszertartás idején szennyeződhetett be mérgező krokodilepével, azonban a fertőzés pontos forrását egyelőre nem tudták megállapítani.

Népszerű

Carle Mosse, a tartomány egészségügyi vezetője arról számolt be, hogy vér- és sörmintákat küldtek a fővárosba, Maputóba, ezeket még vizsgálják az illetékesek. A hagyományos mozambiki sör, a Pombe kölesből és kukoricalisztből készül, s rendkívül népszerű a dél-afrikai ország lakosainak körében.