12 embert hoztak összefüggésbe a kóser bolti túszejtéssel

KERRY, John; HOLLANDE, Francois Párizs, 2015. január 16.
Francois Hollande francia elnök (b) üdvözli John Kerry amerikai külügyminisztert a párizsi államfői rezidencia, az Elysée-palota bejáratában 2015. január 16-án.  (MTI/EPA/Ian Langsdon)
Francois Hollande és John Kerry
Vágólapra másolva!
A párizsi hatóságok péntekre virradó éjjel tizenkét embert őrizetbe vettek az egy hete egy kóser szupermarketben elkövetett túszejtéssel összefüggésben indított terrorellenes razziákban.
Vágólapra másolva!

A négy halálos áldozattal végződő túszejtés kapcsán őrizetbe vett embereket a magát az Iszlám Állam dzsihadista szervezet tagjának mondó elkövetőnek nyújtott "logisztikai támogatás" kapcsán hallgatják ki - jelentette igazságügyi forrásokra hivatkozva az AFP hírügynökség.

Péntek délelőtt rövid időre kiürítették a francia főváros keleti pályaudvarát (Gare de l'Est) egy pokolgépes fenyegetés miatt, de ez később vaklármának bizonyult.

Hollande-Kerry

Francois Hollande francia államfő és John Kerry amerikai külügyminiszter megállapodtak abban, hogy a két ország "közösen keresi a szükséges válaszokat" a múlt heti párizsi terrortámadásokat követően.

Francois Hollande és John Kerry Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon

"Önök is kivételes terrortámadás áldozatai voltak 2001. szeptember 11-én. Együtt kell keresnünk a válaszokat, ezért találkozunk ma, a barátságunk kifejezésén túl" - mondta a francia elnök, amikor a sajtó képviselői előtt hivatalában fogadta az amerikai diplomácia vezetőjét. "Osztozunk a francia nép fájdalmában" - fogalmazott Kerry, aki felkeresi a 17 áldozatot követő merényletsorozat helyszíneit, a Charlie Hebdo szerkesztőségét és a párizsi kóser élelmiszerboltot, és ott elhelyezi a megemlékezés virágait.