Megadta magát a párizsi túszejtő

francia túszdráma túszejtő
A man (R), who had taken two hostages in a post office, is arrested by French Research and Intervention Brigades (BRI) police officers on January 16, 2015 in Colombes, outside Paris. Police sources said several post office clients had managed to escape and that the gunman himself had called them. The sources said he was "speaking incoherently" and was heavily armed with grenades and Kalashnikovs. The French capital is still jittery after a series of attacks last week by Islamist gunmen left 17 people dead. AFP PHOTO / THOMAS SAMSON
Vágólapra másolva!
Megadta magát az a harmincéves férfi, aki két túszt ejtett egy postahivatalban Párizs egyik északnyugati elővárosában, Colombes-ban pénteken.
Vágólapra másolva!

A fegyverest, aki több mint két órán át tartotta fogva túszait, őrizetbe vette a rendőrség. Egyetlen lövés sem dördült, mind a két túsz jól van, nem sérültek meg a túszejtés során - közölte a rendőrség.

Labilis idegállapotú a túszejtő Forrás: AFP/Thomas Samson

A túszejtésnek az első hírek szerint nincs köze az előző heti iszlamista terrortámadásokhoz.

A francia hírtelevíziók rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölték, hogy az elkövető egy labilis idegállapotú férfi, aki érzelmi csalódástól szenved, kisebb köztörvényes bűncselekmények miatt már volt dolga a rendőrséggel, de a terrorelhárítási szervek nem tartották megfigyelés alatt.

Ezúttal szerencsére nem volt dolguk a rohamrendőröknek Forrás: AFP/Thomas Samson