A halálból tért vissza a belga terrorista sejt vezetője

Vágólapra másolva!
A belga ügyészség kérte annak a férfinak a kiadatását, akit Görögországban tartóztattak le a hétvégén. A 27 éves Abdelhamid Abaaoud ismert terrorista, azzal vádolják, hogy ő volt a rendőrgyilkosságra készülő sejt vezetője.
Vágólapra másolva!

A marokkói származású belga állampolgár tavaly megjelent egy valószínűleg Szíriában készült amatőr felvételen, a múlt hónapban azonban a közösségi oldalakon azt írták róla, hogy életét vesztette, miközben az Iszlám Állam soraiban harcolt.

Ehhez képest az ujjlenyomatai és a DNS-mintái alapján azonosították azok egyikeként, akiket vasárnap vettek őrizetbe Athénban.

Ötven belga halt meg Szíriában

Didier Reynders belga külügyminiszter szerint az ország több mint háromszáz állampolgára csatlakozott a dzsihádistákról, és ötvenről úgy tudják, hogy meghalt a harcokban – biztosan azonban a jelek szerint ezt sem lehet kijelenteni.

Abaaoud – az Iszlám Államhoz csatlakozó számtalan honfitársához hasonlóan – szegény körülmények között élt, sok muszlim bevándorló ugyanis nem talál munkát Belgiumban, és nehéz beilleszkednie. A CBS News megpróbált beszélni ma is Brüsszelben élő édesapjával, a férfi azonban nem állt szóba velük.