Rakétatámadás érte Mariupolt

Mariupol, 2015. január 24.
Lángol egy tüzérségi támadásban megsemmisült lakóház a délkelet-ukrajnai Mariupolban 2015. január 24-én. A Donyeck megyei rendőrparancsnok szerint rakétavetőkkel lőtték a környéket az oroszbarát szakadár erők, a támadásban legke
Mariupol, 2015. január 24. Lángol egy tüzérségi támadásban megsemmisült lakóház a délkelet-ukrajnai Mariupolban 2015. január 24-én. A Donyeck megyei rendőrparancsnok szerint rakétavetőkkel lőtték a környéket az oroszbarát szakadár erők, a támadásban legkevesebb tizenöt ember életét vesztette és negyvenhatan megsebesültek. (MTI/EPA/Szerhij Vaganov)
Vágólapra másolva!
Grad rakétavetőkkel lőtték szombaton oroszbarát szakadár erők a délkelet-ukrajnai Mariupol lakónegyedeit. A Donyeck megyei rendőrparancsnok szerint legalább tíz ember meghalt. A szakadárok tagadják, hogy támadták volna az Azovi-tenger partján fekvő várost.
Vágólapra másolva!

„A harcosok Mariupol elleni támadása következtében tíz ember halt meg” az első információk szerint – írta Facebook-oldalán Vjacseszlav Abroszkin rendőrparancsnok.

Lángoló lakóház Mariupolban Forrás: MTI/EPA/Szerhij Vaganov

Olekszandr Zaharcsenko, az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság vezetője pénteken bejelentette, hogy nem folytatják a tűzszüneti tárgyalásokat, és nagyszabású offenzívát indítanak a megye egészének elfoglalására. Azt viszont cáfolta, hogy támadást indítottak volna az utolsó, még Kijev ellenőrzése alatt álló Donyeck megyei nagyváros elfoglalására.

A szakadár entitás „védelmi minisztériuma” szombaton egyértelmű dezinformációnak nevezte az ukrán média jelentéseit a Mariupolt ért tüzérségi támadásról.

Egy áldozat holtteste mellett megy egy idős férfi Forrás: MTI/EPA/Szerhij Vaganov