Szétmarcangolták a család görényei a kisbaba arcát

vadászgörény
Vágólapra másolva!
Stabil annak az egy hónapos kislánynak az állapota, akinek az arcát szétmarcangolta a család három vadászgörénye, mikor az anyja magára hagyta a nappaliban. A szülőktől a pennsylvaniai hatóságok elvették a másik négy gyereket is.
Vágólapra másolva!

Robert Smythe, a pennsylvaniai Darby rendőrfőnöke saját bevallása szerint nem látott még hasonló borzalmat történni a városban az elmúlt 45 év alatt.

A család három görénye kiszabadult, és megtámadta a nappaliban felügyelet nélkül hagyott csecsemőt. A rendőrfőnök szerint szétmarcangolták és felfalták a kicsi orrát, felső ajkát és arcát, mire a sikongatásra az anyja lement az emeletről, ahol az apa aludt csütörtökön kora délután.

Az egyelőre nem világos, mennyi ideig tartott, mire az asszony reagált a csecsemő kétségbeesett sírására – számolt be az NBC News.

Kérdés, nem voltak-e veszettek?

A rendőrfőnök beszámolt arról, hogy mindkét szülő fejlődési rendellenességekben szenved. Azt állították, hogy a görények ketrecben voltak, de valahogy kiszabadultak. Az állatokat elpusztították, és megvizsgálják, nem voltak-e veszettek.

A kislányt a philadelphiai gyerekkórházba szállították, ahol sürgőségi műtétet végeztek rajta. Az orvosok két sztentet helyeztek az orrába, hogy kapjon levegőt. Az állapota stabil, de még jó néhány operációra lesz majd szükség.

A rendőröket is sokkolta

A helyszínre érkező rendőrök olyan borzalmas állapotokat találtak, hogy aludni sem tudtak a történtek után. A család nyomorúságos körülmények között él, a lakás tele volt legyekkel és férgekkel.

Találtak hat macskát, két kutyát és két teknőst – az állatoknak legalább volt ennivaló, míg a két felnőtt és öt gyerek számára mindössze egy üveg mogyoróvaj, egy doboz áfonya és némi gyümölcslé volt a lakásban.

A görényt nevelni kell, ha kisgyerek is van a családban Forrás: AFP

Szerető szülők

A szomszédok szerint a két felnőtt szerető szülő, akik soha nem okoztak bajt. A hatóságok ennek ellenére a másik négy, ötévesnél fiatalabb gyereket egy rokonnál helyezték el; valamennyi kicsi különleges elbánást igényel.

A családvédő szolgálatok egyébként folyamatosan figyelemmel kísérték a családot. A rendőrfőnök nem is érti, hogyan fordulhatott így elő ilyesmi.