Egy amerikai van még az Iszlám Állam fogságában

Vágólapra másolva!
A Fehér Ház kabinetfőnöke egy tévéműsorban véletlenül elárulta az Iszlám Állam fogságában lévő amerikai túsz nevét. A kormányzat megígérte, hogy minden tőle telhetőt megtesz a túsz kiszabadításáért.
Vágólapra másolva!

Dennis McDonough a japán túsz kivégzésével kapcsolatban beszélt az ABC Newsnak arról, hogy a hatóságok mindent megtesznek az amerikai túszok hollétének kiderítés és kiszabadítása érdekében.

A Fehér Ház közleménye szerint a kabinetfőnök véletlenül árulta el az Iszlám Állam fogságában lévő asszony személynevét, a sajtó azonban a család és a túsz biztonsága érdekében a családnevét nem hozza azt nyilvánosságra.

Horribilis váltságdíjat követelnek

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a 26 éves nő 2013. augusztus 4-én esett fogságba, amikor humanitárius misszión vett részt a térségben. Többekkel együtt fogták el, de a társait azóta már mind szabadon engedték.

Az Iszlám Állam 6,6 millió dolláros váltságdíjat követel érte és/vagy Aafia Siddiqui szabadon bocsátását; a terrorista jelenleg 86 éves börtönbüntetését tölti Texasban merényletek tervezése miatt.