Negyven halott egy pakisztáni robbantásban

Vágólapra másolva!
Sokan meghaltak, többen a romok alatt rekedtek a pakisztáni Sikápur egyik mecsetjében, ahol pénteken robbantásos merénylet történt. A mecset kupolája is összeomlott, több tucatnyian sérültek meg.
Vágólapra másolva!

Legalább negyven ember meghalt egy zsúfolt síita mecsetben a pénteki nagyima idején, amikor az épület ellen robbantásos merényletet követtek el ismeretlenek a pakisztáni Sikárpurban. A sebesültek száma meghaladja az ötvenet.

A mecset teteje beomlott, sokan a romok alatt rekedtek. A robbanás után százak siettek a helyszínre, hogy segítsenek a törmelék alá szorultak kiszabadításában. A sebesülteket taxikkal és motoros riksákkal szállították a közkórházba, mert nem volt elég mentő.

Egyelőre nem tudni, hogyan történt a robbantás a Szindh tartományban, a tartományi fővárostól, Karacsitól 500 kilométerre északra fekvő város a forgalmas központjában. A tűzszerészek dolgoznak a helyszínen.

Egy sikárpuri rendőrségi vezető, Abdul Kuddusz öngyilkos merényletre gyanakodik, Navaz Sarif pakisztáni kormányfő pedig már el is ítélte a terrorcselekményt. A merényletet egyelőre senki nem vállalta magára. Feltehetően szunnita szélsőségesek lehettek, akik gyakran támadnak a 180 milliós pakisztáni lakosság 20 százalékát kitevő síitákra.