Lezuhant egy utasszállító repülőgép Tajvanon

Tajpej, 2015. február 4.
Folyóba zuhant utasszállító repülőgépnél dolgoznak mentők Tajpejben 2015. február 4-én. Kilencen meghaltak, amikor röviddel a felszállás után a TransAsia légitársaság ATR-72-es gépe 58 emberrel a fedélzetén egy híd korlátjának ütk
Tajpej, 2015. február 4. Folyóba zuhant utasszállító repülőgépnél dolgoznak mentők Tajpejben 2015. február 4-én. Kilencen meghaltak, amikor röviddel a felszállás után a TransAsia légitársaság ATR-72-es gépe 58 emberrel a fedélzetén egy híd korlátjának ütközött, majd a Kilung folyóba zuhant. (MTI/AP)
Vágólapra másolva!
Felszállás után folyóba zuhant egy utasszállító repülőgép szerdán Tajvanon, több mint ötven utassal a fedélzetén, de a balesetnek legalább tucatnyi túlélője van - közölték helyi források.
Vágólapra másolva!

A TransAsia légitársaság két turbóhajtóműves ATR-72-es típusú gépe a tajpeji Szungsan repülőtér közelében egy híd "érintése" után a Kilung folyóba zuhant - erősítette meg Sidney Lin, Tajpej város kormányzatának szóvivője a CNA tajvani hírügynökségnek.

21-en meghaltak, amikor röviddel a felszállás után a TransAsia légitársaság ATR-72-es gépe 58 emberrel a fedélzetén egy híd korlátjának ütközött, majd a Kilung folyóba zuhant Forrás: MTI/AP/Wally Santana

A balesetről videofelvétel is készült, ezen jól látható, ahogy a zuhanó utasszállító szárnya nekiütközik a hídnak.

A helyszínen kora délután még folyt a mentés, illetve a túlélők utáni kutatás. Úgy tudni, legalább kéttucatnyi túlélőt a közeli kórházba szállítottak. A halottak száma meghaladja a huszonegyet.

A bajbajutottakat a világhálóra felkerült felvételek tanúsága szerint gumicsónakokon érkezett mentőegységek próbálják kiszabadítani.

Gyerekek a vízben

A helyszíni jelentések szerint több utasnak, köztük gyerekeknek sikerült kimászniuk a roncsból, néhányan a gépnek a vízből kiemelkedő törzsére kapaszkodtak fel. Volt, aki úszva hagyta el a baleset helyszínét.

Készült videó a mentésről is:

A járat célállomása a Tajvanhoz tartozó Kinmen volt, a gép fedélzetén televíziós jelentések szerint 53 utas (köztük 31 a szárazföldi Kínából) és 5 fős személyzet tartózkodott. Az irányítótorony helyi idő szerint délelőtt, nem sokkal 11 óra előtt veszítette el a kapcsolatot a pilótával.