Putyinnak Asperger-szindrómája van a Pentagon szerint

PUTYIN, Vlagyimir Moszkva, 2014. december 4.
Vlagyimir Putyin orosz elnök évértékelő beszédet intéz a parlament felsőházához, a Szövetségi Tanácshoz a moszkvai Kremlben 2014. december 4-én.  (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Moszkva, 2014. december 4. Vlagyimir Putyin orosz elnök évértékelő beszédet intéz a parlament felsőházához, a Szövetségi Tanácshoz a moszkvai Kremlben 2014. december 4-én. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Vágólapra másolva!
Az amerikai védelmi minisztérium egyik titkos, belső kutatócsoportja évekre visszamenően megvizsgálta a Vlagyimir Putyin nyilvános szerepléseiről készült videofelvételeket, és ennek alapján arra a megállapításra jutottak, hogy az orosz elnök Asperger-szindrómában szenved.
Vágólapra másolva!

A megállapítás egy 2008-as Pentagon-jelentésben szerepel, amelyet a CBS News nemzetbiztonsági tudósítója szerzett meg.

Az elemzők 2000-től kezdve nézték végig a felvételeket, és bevallottan nem rendelkeztek semmiféle információval Putyin orvosi adatairól.

Az Asperger-szindróma neurobiológiai pervazív fejlődési zavar; az autizmus egy enyhébb formája, amely a jelentés szerint befolyásolja Putyin döntéshozatalát.

A kutatók Putyin nyilvános szerepléseit elemezték Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Gyermekkori problémák

A jelentés szerint „Putyin neurológiai fejlődése jelentős mértékben megszakadt gyermekkorában”.

Az elemzők feltételezése szerint az orosz elnök még magzatként agyi „sérülést” szerzett, és lehetséges, hogy az édesanyja agyvérzést kapott a terhesség alatt. A csoport úgy véli, ez hatással lehetett Putyin gondolkodására, és arra is, ahogyan a testének jobb felét mozgatja.

„A rendellenességet elsősorban szélsőséges kontrollal kompenzálja, és ez megmutatkozik a döntési stílusában és abban is, ahogyan kormányoz” – olvasható a jelentésben.