Nagyon nem szeretik a románok az oroszokat és a magyarokat

Vágólapra másolva!
Egy közvélemény-kutatás szerint a románok nagyon nem szeretik Oroszországot, a megkérdezettek 66,2 százaléka inkább negatív véleménnyel van róla. Magyarországért sem rajonganak túlzottan, 51 százalékuk inkább negatív véleménnyel van hazánkról. A népszerűségi listát Németország vezeti.
Vágólapra másolva!

Az Inscop felmérése szerint a románok Oroszországot kedvelik a legkevésbé, csupán 25,4 százalékuk van róla jó véleménnyel, miközben 66,2 százalékuk negatívan ítéli meg az országot.

Oroszországot követően a második legkevésbé szimpatikus ország Magyarország, bár az oroszoknál lényegesebb kedvezőbb a megítélésünk, már 38,1 százaléknyian vélekednek pozitívan rólunk, és „csak” 51 százaléknyian negatívan.

Élen a németek

A harmadik legkevésbé szimpatikus ország a románok számára Ukrajna, 41 százalékuk számára inkább pozitív, míg 48,2 százalékuknak inkább negatív a véleménye róla.

A lista másik végét Németország vezeti, róluk a románok 87,3 százaléka van pozitív véleménnyel. Második helyen Nagy-Britannia áll 84,7 százalékkal, míg a harmadik helyen Spanyolország 83,3 százalékkal – írja a Főtér.ro.