Megint drónokat röptettek Párizs felett

Vágólapra másolva!
Ismét drónokat észleltek Párizs felett. Az előző éjszakához hasonlóan a szerdára virradó éjjel is öt alkalommal láttak pilóta nélküli repülőgépet a város különböző pontjain.
Vágólapra másolva!

A szemtanúk és a rendőrök ismét a Concorde téren, az Egyesült Államok nagykövetségének épülete közelében észleltek először egy drónt, valamint az Eiffel-torony és az Invalidusok dómja felett. Ahogyan arról mi is írtunk, ezeken a helyeken láttak keddre virradó éjjel is öt drónt. Ezúttal azonban este 11 és hajnali 2 óra között a város határain is több helyen feltűntek a pilóta nélküli repülőgépek, és a Szajna partján is láttak egyet. Most sem sikerült megtalálni a gépek irányítóit.

A drónok felderítésre, megfigyelésre, de akár bombázásra is használhatóak Forrás: AFP/Dominique Faget

Magasabb terrorkészültség

Az ügyészség kedden tiltott helyen való repülés gyanújával indított vizsgálatot. A francia fővárosban a januári merényletek óta a legmagasabb szintű a terrorkészültség, ezért Párizs utcáin a szokásosnál több rendőr és katona járőrözik.

A szakértők szerint nem valószínű, hogy terroristák állnak a drónröptetések mögött, mivel ezek a szerkezetek nem képesek robbanóanyagot vagy más tárgyat szállítani. A rendőrség ennek ellenére nem zár ki semmilyen feltételezést, mindenekelőtt a provokációt illetően. Leginkább azt tartják valószínűnek, hogy valaki vagy valakik egyszerűen szórakoznak azon, ahogy a rendőri erők, a titkosszolgálatok és a média reagál a fél éve tartó rejtélyes repülésekre.