Ellentmondások a Nyemcov-gyilkosság körül

A Nyemcov-gyilkosság egy térfigyelő kamera felvételén
Vágólapra másolva!
Egy utcai térfigyelő kamera rögzítette Borisz Nyemcov vezető orosz ellenzéki politikus megölését, a felvétel azonban ellentmond a rendőrség feltételezésének.
Vágólapra másolva!

A videót egy orosz tévécsatorna mutatta be szombaton éjjel. A felvételből az derül ki, hogy a gyilkosságot percre pontosan eltervezték. A gyilkos nem egy autóból lőtt, ahogy a rendőrök korábban mondták, hanem valószínűleg lesben állt, és a gyilkosság után autóval menekült el.

Rosszkor jött a hókotró

A videón az is látszik, hogy két ember sétál a Kreml lábától a Bolotnaja tér felé vezető Bolsoj Zamoszkvoreckij híd gyalogosoknak kialakított részén. Az úton egy hóeltakarító megy feléjük, amely épp akkor érkezik a pár mellé, amikor a gyilkosság történhetett. A lövés pillanata a hókotrótól éppen nem látszik, csak azt látni, hogy egy férfi kifut a munkagép mögül, és beszáll egy érkező autóba.

Az alábbi videón a hókotró és a helyszínről elfutó emberek is láthatók.

Többen is jártak arra

A hókotró ezután néhány méterre megállt a gyilkosság helyszínétől, és egy ember, valószínűleg Nyemcov partnere odament a géphez. Több gyalogos és autó is járt arra, de csak fél tizenkettő után 5, és 7 perccel állnak meg az elsők, akik gyorsan tovább is mentek.

Azt is lehet látni, hogy két férfi elfut a híd alá. Ezután a hókotró is tovább ment, az első rendőrautó pedig 23 óra 42 perckor érkezett. Ekkor tért vissza a két férfi, aki korábban elfutott.

Nem a legjobb hely egy gyilkossághoz

A tévétársaságnak szakértők azt mondták, hogy a híd "nem a legideálisabb hely" volt a gyilkossághoz. A profi gyilkosok nem szeretnek olyan helyszíneken "dolgozni, ahol több ember megfordul, de a bűncselekmény végrehajtása megtervezettnek tűnik". A gyilkos valószínűleg a híd alatt bújt meg, és ott várta be Borisz Nyemcovot - hangzott el a tévében.

Korábban az orosz rendőrség azt közölte, hogy egy fehér autóból lőtték le az ellenzéki politikust, akit négy lövedék eltalált, és a helyszínen meghalt.