Ukrajna Magyarországot is védi

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök a tűzszünetet figyelmen kívül hagyva folytatni fogja az ukrajnai katonai előrenyomulást, mivel át akarja rajzolni Európa térképét, és ebben a csatában Ukrajna az európai országokat, köztük Magyarországot is védi - mondta a The Sunday Timesnak az ukrán kormányfő.
Vágólapra másolva!

Arszenyij Jacenyuk a tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lapnak adott interjúban kijelentette: Putyin "a szovjet birodalomhoz hasonló" országot akar létrehozni, és ennek jegyében Ukrajna egész területét ellenőrzése alá akarja hajtani. "Putyin a szabad világ ellen visel hadat, és (ebben a háborúban) Ukrajna vált csatatérré" - tette hozzá.

Putyin fel akarja számolni Ukrajnát

Jacenyuk szerint Putyin "fel akarja számolni" Ukrajnát, megmutatva a Nyugatnak, hogy "az ő önkényuralomra, diktatúrára, lopásra épülő világa milyen sikeres". A Nyugatnak hosszú konfliktusra kell felkészülnie, amely átcsaphat az Európai Unió területére is. Ukrajna ebben a csatában ma Európát védi, Romániát, Lettországot, Litvániát, Észtországot, Magyarországot, sőt Franciaországot és Németországot is - mondta a brit lapnak az ukrán kormányfő.

Putyin teljes konfrontációban

Jacenyuk szerint Ukrajna jelenleg olyan helyzetben van, mint milyenben Nagy-Britannia volt a II. világháborúban. Kijelentette: Putyin "teljes konfrontációban" áll a Nyugattal, meg akarja osztani az Európai Uniót, feszültséget szít az uniós tagországok között, és meg akarja bontani az EU és az Egyesült Államok egységét.

Csendes beletörődés

Jacenyuk szerint az orosz elnök számos EU-tagállamban szélsőjobboldali pártokat támogat, és befolyása alá vont sok uniós médiaorgánumot. Az ukrán miniszterelnök bírálta a Nyugat "csendes beletörődését" a Krím félsziget orosz annektálásába. Kijelentette: az egyetlen lehetőség az összehangolt, nagyon erőteljes, kemény válaszadás "Putyin agressziójára", mert az orosz elnök "csak ezen a nyelven ért".