Eltörölné a roaming díjakat az MSZP

Vágólapra másolva!
Pártokon és tagállamokon átívelő összefogást kezdeményez Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője a roamingdíjak eltörlése érdekében. 
Vágólapra másolva!

Az MSZP alelnöke vállalhatatlannak nevezi, hogy a szakminiszterek tanácsa egy előterjesztés szerint az idei év vége helyett csak három évvel később számolná fel az unión belül a mobiltelefonos barangolási díjakat, miközben az Európai Bizottság és az EP már megállapodott a kérdésben - közölte a politikus.

Ujhelyi István pártokon és tagállamokon átívelő összefogást kezdeményez az ügyben Forrás: Facebook/Ujhelyi István

A halasztást javasló előterjesztés szerint a piac szereplőinek több idő kell az új körülményekhez való alkalmazkodásra.

Nincs türelmi idő

„Az informatikai és távközlési szektornak is kötelessége alkalmazkodni a jelenkor igényeihez, kötelessége megteremteni az egységes piac gazdasági és társadalmi fejlődéséhez szükséges feltételeket” - foglal állást Ujhelyi István.

Ujhelyi szerint az informatikai és távközlési szektornak kötelessége alkalmazkodni a jelenkor igényeihez (képünk illusztráció) Forrás: MTI/Mohai Balázs

A politikus azt is közölte, hogy írásbeli kérdéssel fordult a miniszterek tanácsához és a területért felelős uniós biztoshoz, hogy magyarázatot kérjen az előterjesztésre, és hangsúlyozza, hogy minden eszközt be fog vetni, hogy a roamingdíjakat eltöröljék.

- hangoztatta Ujhelyi István.