Halálosan megfenyegették Nyemcov barátnőjét

Vágólapra másolva!
Kijevbe érkezése óta többször is halálosan megfenyegették a Nyemcov-gyilkosság egyetlen tanúját, aki az ukrán főügyész utasítására rendőri védelmet kapott.
Vágólapra másolva!

Az ukrán modell Borisz Nyemcovval volt, amikor a politikust agyonlőtték, majd több napig tartó rendőrségi kihallgatás után hazautazott Kijevbe, ahol a szülei lakásában tartózkodott – írta a brit Express.

A lányt hazatérése óta többször is halálosan megfenyegették ismeretlenek, az ukrán főügyész ezért utasította a rendőrséget, tegyen meg minden szükséges lépést a szemtanú életének és testi épségének biztosítására, valamint gyilkossági kísérlet miatt indítson nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Védelmét az ukrán rendőrség különleges alakulata biztosítja majd.

Bujkál mindenki elől

Duricka a gyilkosság óta törölte a közösségi oldalakról a profilját, nem veszi fel a mobilját – írta a Los Angeles Times.

Nyemcovot február 28-án este gyilkolta meg Moszkvában egy ismeretlen tettes, aki több lövést is leadott az ellenzéki politikusra. A bűncselekmény elkövetésének helyszínén Duricka is jelen volt, de állítása szerint nem látta barátja gyilkosát.