Marihuánával üzletel az önkormányzat

Vágólapra másolva!
Önkormányzati marihuánabolt nyílt egy North Bonneville nevű kisvárosban az amerikai Washington államban, elsőként az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A Cannabis Corner nevű üzletet teljes egészében az önkormányzat tulajdonolja és működteti, minden haszon a közösséget gyarapítja. A mintegy 1000 lakosú település elsősorban nem saját lakosait, hanem az egyre nagyobb számban érkező turistákat akarja ellátni marihuánatermékekkel.

Több mint 2 millió dollárt remélnek

A kisvárosban, ahol az ország első önkormányzati marihuánaboltja nyílt, nem működik iskola és az árusításra vonatkozó szigorú szabályoknak megfelelve az üzlet távol fekszik minden olyan helytől, amit gyermekek is látogatnak. A városi tanács üzleti terve szerint már az első évben elérheti a 2,7 millió dollárt a könnyűdrog árusításából származó bevétel.

Elsősorban a turistáknak szánják a marihuánát (képünk illusztráció) Forrás: AFP/Desiree Martin

Coloradóval együtt a nyugati parti Washington állam legalizálta elsőként 2012-ben a marihuánát élvezeti célra. A marihuána nem gyógyászati célú felhasználását már négy amerikai államban engedélyezik, Washington és Colorado mellett Oregonban és Alaszkában.

Nemrégiben írtunk arról, hogy egyre több kutatás szerint legalább tíz olyan tudatmódosítót ismerünk, ami ártalmasabb, mint a marihuána. Ezek között szerepel a legálisan is elérhető alkohol és a nikotin. A cikket ide kattintva olvashatja el.