Nyemcov-gyilkosság: letartóztatták a gyanúsítottakat

Vágólapra másolva!
A bíróság helyt adott az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság indítványának és elrendelte öt észak-kaukázusi férfi letartóztatását, akiket Borisz Nyemcov megölésében való bűnrészességgel gyanúsítanak. Egyikük a nyomozati anyag szerint vallomást tett. Hárman tagadják, hogy közük lenne a gyilkossághoz.
Vágólapra másolva!

A bíróság döntése szerint Zaúr Dadajev volt csecsen belügyi katonát és a vele együtt gyilkossággal, valamint bűnszervezetben elkövetett törvénytelen fegyvertartással megvádolt unokatestvérét, Anzor Gubasevet április 27-ig tarthatják vizsgálati fogságban. A további három észak-kaukázusi gyanúsított őrizetét május 7-ig, illetve május 8-ig rendelte el a moszkvai Baszmannij kerületi bíróság.

Bizonyítékok vannak

A nyomozati anyag szerint Dadajev vallomást tett, a férfi azonban a bíró előtt nem ismerte el bűnösségét.
Bahajev és Eszkerhanov, valamint Sagit Gubasev is tagadta, hogy köze lenne a Nyemcov-gyilkossághoz. Az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság képviselője ugyanakkor a bíróságon kijelentette, hogy a hatóság bizonyítékokkal rendelkezik, miszerint a gyanúsítottaknak része volt a politikus megölésében.

Anzor Gubasevet és Zaur Dadajevet az Oroszországi Föderációhoz tartozó Ingusföldön fogták el. Erről bővebben ide és ide kattintva tájékozódhat. Az illetékes hatóság már vádat emelt ellenük.