Az Iszlám Állam zászlaja jelent meg egy lengyel weboldalon

Vágólapra másolva!
Hackertámadás érte a krakkói Szalézi Önkéntes Misszióközpont honlapját, a lengyel sajtó szerint ez az első olyan lengyelországi számítógépes támadás, amely az Iszlám Államra hivatkozik.
Vágólapra másolva!

A misszióközpont weboldalán ma reggel az Iszlám Állam zászlója és egy angol nyelvű felirat jelent meg. A felirat jelentése: "az Iszlám Állam által meghekkelve, mi ott vagyunk mindenütt".

Filmet készítettek a keresztényüldözésről

A Szalézi Önkéntes Misszióközpont munkatársai a támadást az általuk készített dokumentumfilm-sorozattal hozzák kapcsolatba, amely a közel-keleti keresztények üldözéséről szól. A sorozat legújabb részét a pakisztáni keresztényekről forgatták, a hackertámadás éppen a vasárnapi bemutató után volt.

A feltört honlapot hétfő estére sikerült visszaállítani. A krakkói Szalézi Önkéntes Misszióközpont 1999 óta működik, önkéntesei a világ 121 országában dolgoznak.

Február végén több mint száz asszír keresztényt öltek meg az Iszlám Állam dzsihádista szervezet fegyveresei Szíria északkeleti részén, néhány nappal korábban 90 keresztényt raboltak el ugyanonnan.