Szóvivője szerint Putyin makkegészséges

Vlagyimir Putyin látogatása
Fotó: Dudás Szabolcs
Vlagyimir Putyin látogatása Fotó: Dudás Szabolcs
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov csütörtökön cáfolta azt az interneten terjedő híresztelést, hogy az államfő beteg lenne.
Vágólapra másolva!

A világhálón az után kezdtek el pletykák terjedni Putyin egészségi állapotának romlásáról, hogy a Kreml szerdán bejelentette: az elnök elhalasztja a napokban tervezett kazahsztáni látogatását. Kazah kormánykörökből - névtelenül - olyan jelzések is elhangzottak, hogy Putyin megbetegedett.

Attól függetlenül, hogy nyilvános megjelenései nincsenek, az elnöknek folyamatosan vannak találkozói - állítja Puyin szóvivője Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Vasmarkú

Az orosz államfő egy hete nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Utoljára március 5-én volt látható a nagyközönség számára, amikor Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel találkozott Moszkvában.
Peszkov csütörtökön azt mondta, hogy Putyin tökéletesen egészséges. Az elnöknek még mindig olyan erős a kézfogása, hogy akár kezét is törhetné valakinek - fogalmazott a szóvivő, ahhoz a szóhasználathoz folyamodva, amelyet a Kreml Borisz Jelcin néhai államfő szívműtétjét követően alkalmazott.

Attól függetlenül, hogy nyilvános megjelenései nincsenek, az elnöknek folyamatosan vannak találkozói ezekben a napokban is - hangoztatta Peszkov. Azt azonban nem tudta megmondani, mikor lesz legközelebb olyan esemény, amelyen Putyin nagy nyilvánosság előtt mutatkozik.