Ötvenen haltak meg a brazíliai buszbalesetben

Vágólapra másolva!
Ötvenre emelkedett Brazíliában a szombati súlyos autóbusz-baleset halálos áldozatainak száma - közölték helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

A tragédia a déli Santa Catarina államban, hegyes vidéken történt, nem messze Campo Alegre várostól. A busz letért az útról és egy szakadékba zuhant. A vezető egy kanyarban vesztette el az uralmat a jármű fölött, amely 400 méter mélybe repült.

16 gyermek az áldozatok között

A busz egy turisztikai vállalat tulajdonát képezte, és a rendelkezésre álló utaslistán hatvanan szerepeltek. A hatóságok azonban azt feltételezik, hogy közülük néhányan végül nem szálltak fel a járműre.
A halálos áldozatok között 16 gyermek, 20 nő és 14 férfi van, meghalt a sofőr is. Nyolc embert kórházban ápolnak. Korábban 42-re tették a halálos áldozatok számát.

Veszélyes útszakaszon történt a tragédia

A jelentések nem utalnak arra, hogy az áldozatok között külföldi állampolgár is lett volna. A sajtó emlékeztetett arra, hogy közismerten nagyon veszélyes útszakaszról van szó, ahol sok a kanyar. Az elmúlt öt évben 66 ember halt meg ott közlekedési balesetben. Az áldozatok hozzátartozóinak részvétét fejezte ki Dilma Rousseff elnök is.