Líbiában külföldi egészségügyi dolgozókat raboltak el

Vágólapra másolva!
Külföldi egészségügyi dolgozókat raboltak el, és órákon át fogva tartottak fegyveresek hétfőn Líbiában - jelentette az al-Maszrijún nevű egyiptomi hírportál, illetve helyi tisztviselők.
Vágólapra másolva!

Az egyiptomi internetes oldal értesülése szerint a 15 ukrán orvost és ápolónőt hétfő reggel hurcolták el Szirt kikötővárosban, a helyi kórházakból az Iszlám Állam nevű terrorszervezet emberei. Tervük az volt, hogy a túszul ejtett külföldiekért cserébe váltságdíjat követelnek.

A portál nem közölte, hogy fizetett-e valaki pénzt a túszokért, csupán arról számolt be, estére az ukránok kiszabadultak.

Dacolva a veszéllyel

A háborús állapotok ellenére Líbiában mintegy 1200 ukrán tartózkodik, közülük 40 Szirtben, ahol harmadik napja folyik a harc az Iszlám Állam és a Fadzsr Líbia (Líbia hajnala) nevű iszlamista fegyveres koalíció harcosai között. Ez utóbbi szervezet tartja ellenőrzése alatt a fővárost, Tripolit.

Szirtben hétfő délután elraboltak négy Fülöp-szigeteki ápolónőt is egy helyi kórházból. Az értesülés egy olyan fegyveres csoporttól, a 166-os zászlóaljtól származik, amely az Iszlám Állam fegyveresei ellen küzd a térségben.