Halálos fenyegetéseket kapott a tokiói amerikai nagykövet

Vágólapra másolva!
A japán rendőrség vizsgálatot indított az Egyesült Államok tokiói nagykövete, Caroline Kennedy ellen intézett halálos fenyegetések ügyében - közölte híroldalán szerdán a CNN amerikai televízió.
Vágólapra másolva!

Sajtóértesülések szerint a tokiói amerikai képviselet több olyan telefonhívást kapott, amelyben Kennedy meggyilkolásával fenyegetőztek. "Komolyan vesszük az amerikai diplomaták elleni fenyegetéseket" - jelentette ki Marie Harf külügyi szóvivő.

"Minden lehetséges lépést megteszünk a munkatársaink védelmében. Együttműködünk a japán kormánnyal a szükséges intézkedések bevezetése érdekében" - mondta Harf, hozzátéve, hogy nem kíván kitérni sem a fenyegetés, sem pedig az óvintézkedések konkrét részleteire. Március 5-én egy férfi a dél-koreai fővárosban megkéselte Mark Lippertet, az Egyesült Államok szöuli nagykövetét.

A tokiói nagykövet elleni fenyegetések azzal egy időben jelentek meg, hogy szerdán Tokióba érkezett az amerikai first lady, Michelle Obama, aki ötnapos ázsiai látogatása során Kambodzsát is felkeresi. Ugyancsak a japán fővárosban tartózkodott szerdán Bill Clinton volt elnök, aki Kennedyvel együtt felszólalt egy tokiói egyetem rendezvényén. Caroline Kennedy az 1963-ban meggyilkolt John F. Kennedy elnök lánya, és Robert F. Kennedy unokahúga, aki 1968-ban, elnökjelölt-aspiránsként szintén merénylet áldozata lett.