Azonosították a tunéziai merénylet támadóit

Tunisz, 2015. március 18.
Hordágyon viszik az egyik sebesültet a Bardo múzeum szomszédságában Tuniszban 2015. március 18-án, miután a parlament közelében lévő épületben terroristák túszokat ejtettek. A látogatók többségét sikerült kimenekíteni a múzeumból
Tunisz, 2015. március 18. Hordágyon viszik az egyik sebesültet a Bardo múzeum szomszédságában Tuniszban 2015. március 18-án, miután a parlament közelében lévő épületben terroristák túszokat ejtettek. A látogatók többségét sikerült kimenekíteni a múzeumból, de 19 ember, köztük 17 turista életét vesztette a merényletben. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Tunéziai állampolgárságú lehetett az a két férfi, aki részt vett a tuniszi Bardo Múzeum elleni merényletben, és akiket a biztonsági erők lelőttek.
Vágólapra másolva!

Habíb Eszid tunéziai kormányfő a francia RTL rádiónak nyilatkozva közölte, hogy a két elkövető, akikkel a biztonsági szolgálatok végeztek, Jaszin Abidi és Hátem Hasnávi. Nevük alapján mindkettejükről azt feltételezik, hogy tunéziaiak voltak. Egyikük már ismert volt a helyi titkosszolgálatok előtt, azt azonban egyelőre nem tudták megállapítani, hogy kapcsolatban álltak-e valamelyik terroristacsoporttal.

Hordágyon viszik az egyik sebesültet a Bardo Múzeumnál Forrás: MTI/EPA/-------------------

A feltételezések szerint a támadóknak további két vagy három bűntársuk volt, őket még keresik.
A Bardo Múzeum ellen szerdán elkövetett fegyveres támadásnak a legutóbbi közlések szerint 19 halálos áldozata van, közülük 17 külföldi turista és két tunéziai állampolgár.