Magyar kereskedőház nyílik Szudánban

Vágólapra másolva!
Új magyar kereskedőház nyílik Afrikában, szombaton nyitja meg ugyanis hivatalosan kapuit a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. támogatásával a Szudáni - Magyar Kereskedőház Kartúmban - közölte a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.
Vágólapra másolva!

A megnyitót vasárnap egy üzleti fórum követi, melynek célja a szudáni befektetési és üzleti környezet, a kiemelt ágazatok, illetve befektetésre alkalmas projektek bemutatása és a kereskedelemfejlesztés elősegítése.

A kétnapos rendezvényen magyar és arab üzletemberek, a Szudáni Köztársaságba akkreditált diplomáciai testületek, valamint szudáni állami vezetők is részt vesznek.

Tudományos együttműködés is lesz

Magyarország számára kiemelten fontosak az új piacok, régiók fellelése és szorosabb együttműködés kialakítása, hiszen erősíteni kívánja üzleti kapcsolatait az afrikai kontinensen is. A Szudáni - Magyar Kereskedőház - amelyhez tartozik továbbá Líbia, Csád, Szomália, Eritrea, Etiópia, Dél-Szudán és a Közép-Afrikai Köztársaság - megnyitása nem csupán Magyarország és a Szudáni Köztársaság kereskedelmi forgalmának növekedését tűzte ki célul, de elő kívánja segíteni a kutatásban, a tudományban és az oktatásban rejlő tartalékok feltárását is - áll a közleményben.

A fórum a résztvevők a zöld energiák és megújuló energiaforrások, a turizmus, a mezőgazdaság és élelmiszeripar, az informatikai ágazat területén lehetséges együttműködésekről tárgyalnak - tették hozzá.