Orbántól „elfordulnak a magyarok”

Vágólapra másolva!
„Néhány hibával több a kelleténél” címmel közölt cikket a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című konzervatív német vasárnapi lap a magyar kormány helyzetéről.
Vágólapra másolva!

Stephan Löwenstein kiemelte, hogy Orbán Viktor nemrég még „duzzadt az erőtől”, de most „elfordulnak tőle a magyarok”.

Az utóbbi időszak időközi választásaival kapcsolatban emlékeztetett, hogy Orbán és pártja rövid idő alatt jelentős mértékben veszített támogatottságából. Az internetadó, az úthasználati díj, a vasárnapi zárva tartás és a reklámadó ügyével kapcsolatban pedig úgy vélte, hogy a kormány hibák sorozatát követte el.

Meddig válik be?

„A kormány a botrányok és elhibázott vállalkozások dacára nem akarja megérteni, miért fordul el tőle a nép” – írta. „Sokáig jól működött”, hogy Orbán „provokálta Brüsszelt vagy Amerikát”, és a negatív külföldi reakciók révén „a sorok összezártak a miniszterelnök mögött”.

A március 15-ei nemzeti ünnepen „ismét ezen a billentyűzeten játszott”, arról beszélt, hogy Magyarország a szabadságáért bátran küzdő kis ország a nagyhatalmak között, „de kérdéses, hogy ezzel a számmal még egyszer fel tudja-e sorakoztatni maga mögé az ő magyarjait” – írta Löwenstein.