Beszakadt a jég a bukott államfő fia alatt

Vágólapra másolva!
Vízbe fulladt Oroszországban, a befagyott Bajkál-tavon a megbuktatott ukrán államfő, Viktor Janukovics kisebbik fia - erősítette meg a kijevi sajtóban megjelent hírt Anton Herascsenko belügyminiszteri tanácsadó.
Vágólapra másolva!

Elmondása szerint a 33 éves férfi, akit apjához hasonlóan Viktor Janukovicsnak hívtak, Volkswagen Multivan típusú kisbusszal ráhajtott a befagyott Bajkál-tóra, de a jég beszakadt, és az autó süllyedni kezdett. A friss hó miatt nem látszott, meddig húzik a régi, vastag jégréteg és hol kezdődik egy új, vékonyabb.

Be volt kötve

Herascsenko szerint Viktor Janukovics vezette az autót, és még öten ültek benne, de rajta kívül mindenkinek sikerült ép bőrrel megúsznia a kalandot. Szemtanúk szerint, amikor beszakadt a jég, az autó a bal oldalára, a jégnek dőlt, ezért Janukovics nem tudta kinyitni az ajtót, ráadásul azzal is időt veszített, hogy be volt kötve a biztonsági öve - írtja az UNIAN hírügynökség.

Néhány órával később a felszínre került a halott férfi holtteste. Minden bizonnyal sikerült kiszabadulni az autóból, de nem volt elég levegője, hogy a felszínre emelkedjen.

Testvérét körözik

Az egy évvel ezelőtt megbuktatott ukrán államfőnek két fia volt, Olekszandr és Viktor. Az idősebbiket, Olekszandrt adómegkerülés miatt körözik az ukrán hatóságok, és zárolták horribilis vagyonát.