Nyilvánosságra hozták a fekete dobozról készült fotókat

fekete doboz, Germanwings
Vágólapra másolva!
A pilótafülkében elhangzott beszélgetést és hangokat rögzítő fekete dobozt találták meg a francia Alpokban, a Germanwings légitársaság egyik gépe balesetének helyszínén, de a berendezés megrongálódott - közölték szerdán a nyomozás illetékesei. A dobozról készült képeket nyilvánosságra hozták. 
Vágólapra másolva!

Nyilvánosságra hozták a francia hatóságok a Germanwings lezuhant gépének fekete dobozáról készült fotókat. A képeken jól látszódik, hogy az eszköz erősen roncsolódott, de ettől függetlenül sikerülhet belőle kinyerni az információkat.

A fekete doboz is megsérült a becsapódáskor Forrás: Bureau d'Enquêtes et d'Analyses

"A fekete doboz a CVR-t (cockpit voice) tartalmazza, de a felvétel megrongálódott. A nyomozóhatóság ma reggel Párizsba küldte. A járat másik fekete dobozának keresése folytatódik" - tette hozzá a forrás.

Lepecsételve vitték a dobozt a vizgsálatokra Forrás: Bureau d'Enquêtes et d'Analyses

A francia belügyminiszter közölte, hogy a katasztrófa okaként minden lehetőséggel számolnak, de nem a terrorcselekmény az elsődleges.

Franciaországi légi katasztrófa, a Germanwings-gép egyik darabja Forrás: MTI/AP/Claude Paris

A Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Germanwings-járat Airbus A320-as típusú gépe fedélzetén 150 ember tartózkodott, amikor a repülő kedd délelőtt a hegyoldalnak csapódott Franciaország déli részén, az Alpokban.

A tragédiáról további részleteket ITT olvashat.