Kitálalt az exe Andreas Lubitzról

Andreas Lubitz
Vágólapra másolva!
A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája korábban arról beszélt, hogy egy napon valami olyat fog tenni, ami után mindenki emlékezni fog a nevére - mondta a férfi volt barátnője a Bild című német lap szombati cikke szerint.
Vágólapra másolva!

Az exbarátnő, egy 26 éves légiutas-kísérő "gyötrődőnek" és "titkolózónak" nevezte Andreas Lubitzot, aki a hatóságok szerint valószínűleg szándékosan vezette hegyoldalnak a vele együtt 150 embert szállító repülőgépet kedden a francia Alpokban.

Rögtön eszébe jutottak a férfi szavai

A Mariaként bemutatott fiatal nő elmondta, hogy amikor meghallotta a légikatasztrófáról szóló híreket, rögtön eszébe jutottak a férfi szavai, amelyek szerint "egy napon olyat fog tenni, ami megváltoztatja az egész rendszert, és mindenki megismeri a nevét". A légiutas-kísérő hozzátette: akkor nem volt értelme annak, amit mondott, de most már van.

Andreas Lubitz Forrás: Twitter

Szertefoszlott az álma

A Bild szerint Maria öt hónapon keresztül együtt dolgozott a másodpilótával, és a kapcsolatuk is csak ezen időszak alatt tartott. A nő kifejtette, ha Andreas Lubitz valóban szándékosan vezette hegynek a gépet, azt csak azért tehette, "mert megértette, hogy egészségügyi problémái miatt gyakorlatilag szertefoszlott a nagy álma, hogy egy hosszújáratú repülőgép kapitányaként dolgozhasson a Lufthansánál".

Azt ordította: zuhanunk

Maria arról számolt be, hogy azért lett vége a kapcsolatuknak, mert egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a férfi komoly problémákkal küzd. Lubitz állítólag többször is kiabálva riadt fel egy-egy rémálomból, volt olyan, hogy azt ordította: "zuhanunk".

Több orvos kezelte

Az Andreas Lubitz düsseldorfi lakásában lefoglalt iratokból kiderült, hogy a másodpilóta régóta több orvos kezelése alatt állt. A házkutatás során lefoglalt iratok között betegállományba helyezésről szóló aktuális, a keddi napra is vonatkozó, összetépett dokumentumok is voltak, ami az előzetes értékelés szerint alátámasztja azt a feltételezést, hogy a férfi titkolta betegségét. A Bild információi szerint Lubitz "súlyos depresszióban" szenvedett 2009-ben és pszichiátriai kezelésben részesült.

A Germanwings Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő A320-as gépének fedélzetén 150 ember tartózkodott, amikor a repülő kedd délelőtt hegyoldalnak csapódott Franciaország déli részén, az Alpokban. A katasztrófa körülményeinek vizsgálatát vezető marseille-i ügyészség szerint a másodpilóta bezárkózott a pilótakabinba, és valószínűleg szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak.