Megtalálták a másodpilóta földi maradványait

Vágólapra másolva!
Várhatóan április végéig tarthat az áldozatok azonosítása. A Germanwings szerencsétlenül járt gépének roncsai között megtalálták a másodpilóta földi maradványait is – erősítették meg a francia hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az Airbus A320-as áldozatait DNS-vizsgálatok segítségével azonosítják – eddig 78 ember személyazonosságát állapították meg.

A brit Telegraph beszámolója szerint a szakértők folyamatosan dolgoznak azon, hogy azonosítsák a roncsok között felfedezett 600 emberi testrészt. Köztük van a másodpilótáé, Andreas Lubitzé is, amelyet magasan a hegyoldalban találtak meg.

Orvosszakértők elmondták a Der Spiegelnek, hogy Lubitz maradványainak vizsgálata segíthet kideríteni, mi vezetett a tragédiához, például megtudhatják, szedett-e kábítószert vagy antidepresszánsokat.

Egy áldozat holttestét kísérő mentőst húznak fel egy helikopterre a tragédia helyszínén Forrás: MTI/AP/Laurent Cipriani

A fekete doboz nincs meg

A Lufthansa egy magas rangú vezetője szerint félő, hogy a gép második fekete doboza soha nem kerül majd elő. Az elsőnek az elemzéséből tudják, hogyan próbált visszajutni a pilótafülkébe a kapitány a tragédia előtt.

Kay Kratky az ARD műsorában azt mondta, hogy a gép 800 kilométeres óránkénti sebességgel csapódott a hegyoldalba, ezért lehetséges, hogy a fekete doboz szétporladt.

Lubitz lakásából sok bizonyítékot elvitt a rendőrség Forrás: MTI/AP/Martin Meissner

Ennyit tudunk

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája megszállottja volt a francia Alpoknak, jól ismerte a katasztrófa helyszínét, ahol korábban már vitorlázórepülővel többször is átrepült. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat. Közben az exbarátnője kitálalt a másodpilótáról. Hogy mit mondott a tömeggyilkosról, azt ide kattintva olvashatja el.

Feltételezések szerint a járat 27 éves másodpilótája, Andreas Lubitz szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak a múlt héten kedden. Az Origo akkor percről percre követte az eseményeket. A repülőn tartózkodó mind a 150 ember meghalt. Lubitz sajtóértesülések szerint mentális betegségben szenvedett, kezelés alatt állt, betegségét azonban titkolta munkaadója előtt.