Nem gyilkosság okozta a Getty-örökös halálát

2015.04.01. 09:38

Holtan találták Hollywood Hills-i otthonában J. PaulGettyt, a világ egyik leghíresebb és leggazdagabb családjának egyik tagját. Az első halottkémi jelentés szerint természetes halált halt, vagy baleset következtében hunyt el.

A 48 éves Andrew Getty, a Getty olajtársaság néhai alapítójának az egyik unokája. A fürdőszobában találta meg a holttestét egy nő, akinek a személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra; ő hívta ki a rendőröket.

Ed Winter halottkém megerősítette, hogy a holtteste mellett gyógyszereket találtak, ezért valószínűsítik, hogy baleset okozta a halálát, de további vizsgálatok szükségesek, és az eredményekre akár tíz hetet is várni kell – számolt be az AP amerikai hírügynökség.

Rendőrök Andrew Getty háza előttForrás: MTI/EPA/Nina Prommer

Hónapok óta betegeskedett

Winter elmondta, hogy a férfi hónapok óta nem érezte jól magát, és állítólag halála másnapjára volt megbeszélt időpontja az orvosánál.

Getty halálhírét a szülei erősítették meg, és megértést kértek a sajtótól.

Andrew Smith rendőrfőnök pedig arról számolt be, hogy az őket értesítő nő együttműködik a hatóságokkal, és nem vették őrizetbe.

Baleset okozhatta a halálátForrás: MTI/EPA/Nina Prommer

A világ egyik leghíresebb családja

Andrew Getty nagyapja, J. Paul Getty alapította a Getty olajtársaságot; egy időben ő volt a leggazdagabb élő amerikai, az apja pedig ma is ebbe a körbe tartozik. A Forbes magazin szerint az Egyesült Államok 54. leggazdagabbjának számító Getty család vagyona 5 milliárd dollár.

A dinasztiaalapító híres műtárgygyűjtő volt, a műkincseit ma a róla elnevezett múzeum őrzi. Öt fia volt, és 82 éves korában, 1976-ban hunyt el.

Egy másik unokáját, a III. J. Paul Gettyt 16 éves korában, Rómában elrabolták, és banditák levágták az egyik fülét. Öt hónapos raboskodás után szabadult 2,7 millió dolláros váltságdíjért cserében. 54 éves korában, 2011-ben hunyt el.

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK