Álarcos fegyveresek támadtak meg egy egyetemet Kenyában

Vágólapra másolva!
A rendőrség körbevette Garissa város egyetemét, ahol a fegyveresek legalább 15 embert megöltek, több tucatnyit megsebesítettek és többeket túszul ejtettek. A támadást a szomáliai al-Sabab vállalta magára.
Vágólapra másolva!

A támadók robbantásokat hajtottak végre, és több órán keresztül tűzpárbajt vívtak az intézmény biztonsági őrségével. A BBC jelentése szerint félő, hogy az áldozatok száma tovább emelkedik majd, mert változatlanul súlyos tűzpárbaj zaja hallatszik.

A kenyai vöröskereszt információja szerint legalább 65 embert vittek kórházba, a legtöbbet lőtt sebekkel – jelentette a CNN. A 815 diákból 550-nek a sorsa még ismeretlen.

A helyi vöröskereszt szerint a fegyveresek túszokat ejtettek. Hírügynökségi jelentések szerint a fegyveresek elkülönítik a keresztény és a muszlim diákokat, és előbbiek közül többeket lelőttek.

A támadás az ország Szomáliával határos északkeleti részén történt, ahol az al-Kaidához kapcsolódó al-Sabab már több akciót hajtott végre. A szervezet bosszút esküdött Kenya ellen, amiért csapatokat küldött Szomáliába a dzsihádisták elleni harchoz – emlékeztetet az AP amerikai hírügynökség.