Germanwings: öngyilkosságról olvasott a másodpilóta

Vágólapra másolva!
A Germanwings német légitársaság lezuhant gépének másodpilótája az öngyilkosság lehetséges módozatairól tájékozódott az interneten a katasztrófa előtti napokban. Legalább egyszer a pilótafülke ajtajára vonatkozó kifejezésekre is rákeresett – ezt a düsseldorfi ügyészség közölte, miután megvizsgálta Andreas Lubitz táblagépét.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a felhasználói fiók adatai, a készülék révén lebonyolított személyes levelezés és a keresőkifejezések alapján megállapítható, hogy a táblagépet a másodpilóta használta.

Andreas Lubitz Forrás: MTI/AP/Michael Müller

A böngészőprogramban az előzményeket nem törölték, így rekonstruálni lehetett, hogy a másodpilóta milyen kifejezésekre keresett rá a katasztrófa előtti napokban, március 16. és március 23. között.

A pilótafülke ajtajára is rákeresett

A készülék felhasználója az interneten orvosi kezelési módszerekről, valamint az öngyilkosság fajtáiról és végrehajtási módozatairól tájékozódott, és legalább egy napon több percig a pilótafülke ajtajával és az ajtóra vonatkozó biztonsági intézkedésekkel kapcsolatos szavakra keresett rá – áll a közleményben.