Megindult a külföldi invázió Jemen ellen

Followers of the Houthi demonstrate against the Saudi-led air strikes on Yemen, in Sanaa :rel:d:bm:GF10000046350 Followers of the Houthi demonstrate against the Saudi-led air strikes on Yemen, in Sanaa April 1, 2015. REUTERS/Khaled Abdullah
Followers of the Houthi demonstrate against the Saudi-led air strikes on Yemen, in Sanaa April 1, 2015. REUTERS/Khaled Abdullah
Vágólapra másolva!
Egyelőre ismeretlen nemzetiségű külföldi csapatok szálltak partra Ádenben, ahol heves harcok folynak a húszi lázadók és az Abed-Rabbo Manszúr Hádi elnökhöz hű erők között. 
Vágólapra másolva!

A BBC szerint a partraszállás hírét egyelőre nem erősítették meg. A húszik ellen Szaúd-Arábia vezetésével nemzetközi koalíció alakult, amely eddig légi csapásokat mért a lázadókra, de már napok óta rebesgették szárazföldi támadás tervét is.

A március 26-án kezdődött légicsapásoknak már több száz civil halottjuk és sebesültjük van.

Nem tudni azt sem, honnan érkeztek a külföldi csapatok, de Szaúd-Arábia azt állítja, hogy ellenőrzése alatt tartja az Áden környéki vizeket - jelentette az al-Bawaba.

Foglyokat szabadított ki az al-Kaida

Több mint háromszáz rabot szabadítottak ki az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat arab-félszigeti szárnyának fegyveresei a délkelet-jemeni Mukalla központi börtönéből. Köztük van Háled Batarfi, az AQAP egyik vezetője is.

A Hadramaut tartományban fekvő város börtönére csütörtök hajnalban támadtak rá a szélsőséges iszlamisták. A támadást követő összecsapásban két börtönőr és öt rab meghalt.

Húszik tüntettek szerdán Szanaában a koalíciós légitámadások ellen Forrás: REUTERS/Khaled Abdullah

Nem engedik Jemenbe az orosz repülőt

Kairóban vesztegel az a repülőgép, amely az orosz állampolgárokat menekítette volna ki Jemenből, mert a szaúdiak vezette koalíció visszafordította – értesült a kairói nagykövetségtől az Itar-TASZSZ.

Az ádeni konzulátus személyzetét, valamint húsz másik, Jemenben élő oroszt a haditengerészet egyik hajója szállította Dzsibutiba