Nem rendezhetnek emlékkoncertet Nyemcov tiszteletére

NYEMCOV, Borisz Virágok a meggyilkolt Borisz Nyemcov volt orosz miniszterelnök-helyettes és ellenzéki vezető portréja mellett a tragédia helyszínén, Moszkvában. Az orosz ellenzéki Népi Szabadság Pártja (Parnasz) és a Szolidaritás mozgalom társelnökét 2015
Virágok a meggyilkolt Borisz Nyemcov volt orosz miniszterelnök-helyettes és ellenzéki vezető portréja mellett a tragédia helyszínén, Moszkvában. Az orosz ellenzéki Népi Szabadság Pártja (Parnasz) és a Szolidaritás mozgalom társelnökét 2015. február 28-án, hajnalban ismeretlen elkövető több lövéssel meggyilkolta a Kreml közelében. A bíróság öt észak-kaukázusi férfi letartóztatását rendelte el, akiket a gyilkosságban való bűnrészességgel gyanúsítanak
Vágólapra másolva!
Valamennyi, legalább kétezer ember befogadására alkalmas klub és koncerthelyiség elutasította a lehetőséget, hogy helyet adjon a meggyilkolt ellenzéki vezető emlékére rendezendő koncertnek. 
Vágólapra másolva!

„Azt ajánlották, hogy ne vállaljuk”, „nem akarjuk, hogy ilyesmibe rángassanak bele” – ilyen és hasonló indokokkal utasította el minden tulajdonos egynapos gondolkodás után az ajánlatot – számolt a Facebookon Mihail Kozirjev, az orosz rockélet egyik legismertebb producere és Olga Sorina, Borisz Nyemcov egyik munkatársa.

Sztárok vállalták a részvételt

A koncerten, amelyet április 7-ére terveztek, ingyen vállalta volna a fellépést jó néhány legendás orosz rock banda és énekes – például Jurij Sevcsuk, a Bi-2, Chaif és Andrej Maharevics.

Aznap lesz 40. napja, hogy a Kreml mellett agyonlőtték az ellenzéki politikust. Az oroszok hagyományosan ekkor emlékeznek meg az elhunytról – emlékeztetett a The Moscow Times.

Virágok Nyemcov portréja mellett a tragédia helyszínén Forrás: MTI/EPA/Szergej Csirikov

Nincs idő engedélyt kérni

Végül egyetlen igenlő választ kaptak: a Gorkij-parkban található szabadtéri színpad, Zöld Színház beleegyezett, hogy helyet ad a koncertnek. addigra azonban már világosság vált, hogy nem tudják időben megszerezni a szükséges engedélyeket.

Az egyik moszkvai könyvesbolt lemondta Nyemcov egykori sajtótitkárának könyvbemutatóját is, amelyen részt vett volna a politikus lánya is, mert „megijedtek” – számolt be a Kommerszant.