Túlélő a kenyai túszdráma helyszínén

Vágólapra másolva!
Két nappal a tömegmészárlás után újabb túlélőt találtak a közel százötven emberéletet követelő kenyai terrortámadás helyszínén.
Vágólapra másolva!

Bebújt egy szekrénybe

A 19 éves Cynthia Charotich kórházba szállítása után elmondta, hogy egy nagy szekrényben rejtőzött el a kelet-kenyai Garissa város egyetemét lerohanó fegyveresek elől. A fiatal lány ruhákkal takarta be magát, és több csoporttársával ellentétben a rajtaütést végrehajtó al-Shabaab szomáliai iszlamista milícia embereinek parancsára sem hagyta el a búvóhelyét.

Ő még a támadás napján kiszabadult Forrás: MTI/EPA/Kurokava Dai

Nem mert előjönni

A diáklány azt hitte, hogy a terroristák még a helyszínen vannak, nem hitte el, hogy a biztonsági erők végeztek a szélsőségesekkel. "Honnan tudhatom, hogy tényleg a kenyai rendőrségtől vannak?" - kérdezte a rendfenntartóktól Cynthia Charotich, aki csak azután volt hajlandó előbújni, hogy a rendőrök megkérték az egyik tanárát, hogy beszéljen vele.

Sminklemosóval hidratált

A túlélő meglehetősen fáradtnak tűnt és nagyon szomjas volt, ettől eltekintve azonban kiváló egészségi állapotban van. A lány a két nap alatt annyira szomjazott, hogy végül megivott egy flakon sminklemosót.

Ostromgyűrűt vont a katonaság az egyetemi épület köré Forrás: MTI/EPA/Kurokava Dai

Fegyveresek csütörtökön 148 embert - 142 egyetemi hallgatót, három rendőrt és három katonát - öltek meg a kenyai Garissa városában, a sebesültek száma eléri a nyolcvanat, sokak állapota válságos. A biztonsági erők végeztek négy támadóval.